Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?” триває

В межах ініційованої першою леді України Оленою Зеленською Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», старувала комунікаційна кампанія. Метою кампанії є формування серед українців культури піклування про ментальне здоров’я  за допомогою інформування та інструментів, які допоможуть українцям оцінити власний внутрішній стан та покращити його.

За даними соціологічних досліджень, понад 90% українців мали хоча б один із симптомів тривожного розладу, а 57% перебувають у зоні ризику розвитку ментальних порушень. Середньостатистичний українець не має звички звертатися по допомогу до фахівця: 31% громадян не вважають свої проблеми настільки серйозними, що потребують звернення по професійну допомогу. Зараз це основний бар’єр на шляху звернення по психологічну допомогу.

Ментальне здоровя українців є ключовим елементом емоційної солідарності народу та підгрунтям для зростання національної самосвідомості – ці складові відображають якісний рівень адаптування та розвитку нації під час війни та повоєнного відновлення. Оскільки психологічні проблеми мають здатність накопичуватись та прогресувати непомітно, впливаючи на всі сфери життєдіяльності – важливо не відкладати їх розв’язання.

У межах кампанії створено спеціальну сторінку:  http://howareu.com (howareu_program), де запропоновані контакти, посилання, поради, продукти, техніки та методики, які допоможуть піклуватися про власне ментальне здоров’я та здоров’я близьких людей.

Дізнатися більше інформації про ментальне здоров’я можна також на сторінках у соціальних мережах:

Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program 

Instagram – https://www.instagram.com/howareu_program

YouTube – https://www.youtube.com/@howareu_program 

Twitter – https://twitter.com/howareuprogram 

Telegram – https://t.me/howareu_program 

TikTok – https://www.tiktok.com/@howareu_program 

Viber  – https://invite.viber.com/?g2=AQAyHzQp6XJwmVCkkkXeWJVdLF8eAQa8Pzq3NYgcLWJGls3sN3tGibu5P%2BEH0rsb

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує МОЗ України. Всесвітня організація охорони здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» розроблена щоб допомогти українцям знайти власне джерело сили. Для цього буде розроблено систему сервісів, які зможуть різними засобами підтримати людину в психологічно складних обставинах. Кожен українець робить посильний вклад у нашу Перемогу, а піклування про своє ментальне здоров’я та здоров’я близьких людей є однією зі складових нашої суперсили.

Наукова бібліотека Білоцерківського НАУ долучається до комунікаційної кампанії та пропонує увазі усіх бажаючих добірку спеціальної літератури, з якою можна ознайомитися в читальній залі галузевого відділу №1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *