Актуалізація бібліотечного фонду в рамках національно – патріотичного виховання студенства

   Білоцерківський національний аграрний університет – потужний заклад вищої освіти з підготовки висококваліфікованих спеціалістів для агропромислового комплексу та інших галузей національної економіки України.

   Крім того, що БНАУ проводить інноваційну освітню діяльність, тут діє цілеспрямована система національно-патріотичного виховання студентів.

   В сьогоднішній непростий період в країні, коли існує загроза втрати незалежності української держави, національно-патріотичне виховання стає необхідною складовою культурно – просвітницької діяльності, до якої залучені відповідні структурні підрозділи університету: наукова бібліотека, відділ навчально – методичної та виховної роботи, Центр патріотичного виховання студентської молоді, Інформаційний центр ЄС, профспілковий комітет, які планують свою роботу з урахуванням останніх рекомендацій МОН України та згідно нормативних документів.     

   Помічником у вивченні змісту та складових національно – патріотичного виховання, організації заходів стає література, якою, відповідно до розпорядження Ректора БНАУ актуалізується бібліотечний фонд університетської книгозбірні.

   Нещодавно гарним надходженням стала монографія «Формування творчої особистості студента у системі культурно – просвітницької діяльності університетів природоохоронного профілю», подарованої особисто автором Мельничук Тетяною Федорівною.

   Автор висвітлює сутність, зміст та значимість культурно – просвітницької роботи, як складової національно – патріотичного виховання в університетах та досліджує його вплив на формування творчої особистості студентів. Дослідження, що представлені в монографії ґрунтуються на багаторічному досвіді автора.

Мельничук Тетяна Федорівна – педагог з багаторічним досвідом роботи в сфері освіти і виховання молоді, доцент кафедри культурології, кандидат педагогічних наук, відмінник освіти України, голова жіночого клубу «Гармонія» НУБіП України має урядові та церковні нагороди за заслуги у відродженні культури і духовності, автор та співавтор майже 150 наукових праць, серед яких: монографії, навчально –методичні посібники та рекомендації, свідоцтва на авторське право, наукові статті у фахових виданнях, у тому числі іноземних. Дякуємо Тетяні Федорівні за можливість мати в бібліотечному фонді наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ часточку її наукового доробку.

Автор – Тетяна Федорівна Мельничук передала свої книги разом з проханням “Добрий день, Неля Анатоліївна і Ваші колеги! Прошу роздрукувати цей лист, хай він буде доброю згадкою про цікаву і плідну діяльність в наших університетах під егідою шановного Анатолія Степановича Даниленка, а зараз успішно  продовжує цю роботу Олена Анатоліївна.  Удачі і успіхів!” Читайте лист ТУТ.

Найперше з монографією ознайомилися керівники структурних відділів, які проводять культурно – просвітницьку роботу в університеті, відмітивши актуальність і значимість праці для їх діяльності.  Всі інші охочі: викладачі, здобувачі освіти, наставники студентських груп, хто працює з молоддю можуть звертатися на абонемент наукової літератури і взяти в користування цікаве видання.

Керівник Центру патріотичного виховання студентської молоді БНАУ Мельник Л.М.
Керівник Центру патріотичного виховання студентської молоді БНАУ Мельник Л.М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *