Видання по системі органічного удобрення в землеробстві України

Постійний дарувальник – Іван Дмитрович Примак, доктор сільськогосподарських наук, завідувач кафедри землеробства, агрохімії та ґрунтознавства (див. в розділі ДАРУВАЛЬНИКИ), в черговий раз передав до бібліотеки декілька примірників нового навчального видання:

   Добрива в органічному землеробстві: історія, теорія, практика / І.Д.Примак, І.У.Марчук, І.В.Мартинюк, Л.В.Єзерковська, В.С.Хахула, Л.М.Філіпова, О.Б.Панченко, С.В.Ображій, В.М.Караульна, Л.М.Карпук, А.А.Павліченко, О.С.Тітаренко, М.В.Войтовик, Р.М.Кулик; за ред. І.Д.Примака. – Вінниця: «ТВОРИ», 2023. – 262 с.  

Розширене відтворення родючості грунту за допомогою науково – обґрунтованих систем землеробства, що враховують грунтово – кліматичні умови, ландшафтні особливості та екологічну безпеку довкілля і вирощеної продукції є невідємною і головною складовою інтенсивного ведення галузі землеробства.

Проблеми підвищення продуктивності сільськогосподарських угідь та збереження родючості грунтів у різних агробіоценозах України не втрачають актуальності в аграрній науці. Вирішенню цих проблем присвячені дослідження українських вчених, в тому числі Білоцерківського національного аграрного університету.

Новий навчальний посібник є результатом досліджень науково – педагогічних працівників Агробіотехнологічного факультету БНАУ: І.Д.Примак, Л.В.Єзерковська, В.С.Хахула, Л.М.Філіпова, О.Б.Панченко, С.В.Ображій, В.М.Караульна, Л.М.Карпук, А.А.Павліченко, О.С.Тітаренко, М.В.Войтовик, Р.М.Кулик; Національного університету біоресурсів і природокористування України – І.У.Марчук; ННЦ «Інститут землеробства НААН» – І.В.Мартинюк. В посібнику висвітлені історичні передумови формування системи органічного удобрення в землеробстві України, представлені умови біологізації землеробства як вузлової проблеми виробництва екологічно безпечної рослинницької продукції, охарактеризовано органічну речовину грунту як основа грунтотворення і його родючості. Велику увагу автори приділили характеристиці та умовам застосування органічних, зокрема місцевих добрив.

Зміст посібника включає в себе: Вступ, 5 Розділів, Додатки та Список використанних джерел.

Видання рекомендовано Вченою радою Білоцерківського національного аграрного університету як навчальний посібник для підготовки здобувачів вищої освіти з спеціальності 201 «Агрономія» у вищих навчальних аграрних закладах (протокол № 01-12/796 від 30 серпня 2021 р.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *