Європейська комісія оприлюднила звіт щодо України в межах пакета розширення ЄС

8 листопада на сайті Європейської Комісії з`явилися Основні висновки Звіту про розширення ЄС щодо України як країни-кандидатки за 2023 рік.

У вступі до документа Європейська Комісія зазначає, що, попри повномасштабне вторгнення росії в лютому 2022 року та жорстоку агресивну війну, Україна продовжує прогрес у демократичних реформах і реформах верховенства права. А надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС у червні 2022 року ще більше прискорило реформаторські зусилля.

Для нас найважливішим його елементом є рекомендація ЄК розпочати перемовини про вступ України до Європейського Союзу. Це важлива євроінтеграційна віха, це крок, якого ми довго чекали і багато працювали над його досягненням. Затвердження цієї рекомендації, тобто остаточне рішення про відкриття перемовин, відбулося в середині грудня на саміті Європейської ради.

Але звіт ЄК містить не лише оголошення приємної для України новини.

Цей документ, сектор за сектором, систематизує стан європейської інтеграції та містить перелік ключових задач, що стоять перед Україною просто зараз для продовження руху до членства в ЄС.

Завдання є за кожним розділом майбутніх переговорів із ЄС, а отже, у кожній галузі.

Повний Звіт складається зі 152 сторінок. Український переклад читайте ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *