Нові подарункові надходження від НПП Агробіотехнологічного факультету

Науково – педагогічні працівники Агробіотехнологічного факультету надзвичайно активно передають власні видання до бібліотеки університету. Це сприяє формуванню якісного фонду та повному книгозабезпеченню навчально – наукового процесу.

Постійний дарувальник – Іван Дмитрович Примак, доктор сільськогосподарських наук, завідувач кафедри землеробства, агрохімії та ґрунтознавства (див. в розділі ДАРУВАЛЬНИКИ), в черговий раз передав до бібліотеки декілька примірників нового навчального видання:

   Добрива в органічному землеробстві: історія, теорія, практика / І.Д.Примак, І.У.Марчук, І.В.Мартинюк, Л.В.Єзерковська, В.С.Хахула, Л.М.Філіпова, О.Б.Панченко, С.В.Ображій, В.М.Караульна, Л.М.Карпук, А.А.Павліченко, О.С.Тітаренко, М.В.Войтовик, Р.М.Кулик; за ред. І.Д.Примака. – Вінниця: «ТВОРИ», 2023. – 262 с.  

Детально про навчальний посібник читайте в розділі Ресурси бібліотеки.Нові надходження : Видання по системі органічного удобрення в землеробстві України

Сич Зеновій Деонизович, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри генетики, селекції і насінництва сільськогосподарських культур передав бібліотеці власні наукові праці – монографію «Вігна спаржева: вихідний колекційний матеріал і технології вирощування» та науково – виробничі «Рекомендації з вирощування вігни  спаржевої (Vigna unduiculata (L.) Walp. Iubip.ieiquipedalii (L.) Verdc.).

   Бобось І.М., Сич З.Д., Комар О.О. Вігна спаржева: вихідний колекційний матеріал і технології вирощування: Монографія. – К.: «ЦП «Компринт», 2023. – 223 с.

Детально про видання читайте в розділі Ресурси бібліотеки.Нові надходження: Наукові роботи на допомогу урожайного вирощування ВІГНИ СПАРЖЕВОЇ

Співавтор видання, що недавно вийшло з друку –  Наталія Сергіївна Дубовик, кандидат сільськогосподарських наук, асистент кафедри генетики, селекції і насінництва сільськогосподарських культур передала до бібліотеки Методичні підходи за створення селекційного матеріалу пшениці мякої озимої, стійкого проти FusariumgraminearumSchwabeв умовах центрального Лісостепу України: методичні рекомендації / О.А.Демидов, В.В.Кириленко,  О.В.Гуменюк,  Л.А.Мурашко,  Р.М.Лось, Ю.М.Судденко,  Т.І. Муха,  Б.В.Близнюк,  Н.С.Дубовик . – Київ: Компринт, 2023. – 40 с.

Детально про методичні рекомендації читайте в розділі Ресурси бібліотеки.Нові надходження:Методичні рекомендації для створення стійких сортів озимої пшениці

Надзвичайно приємним подарунком для бібліотеки стало надходження від Тетяни Захарівни та Валентина Віталійовича Москалець:

   Селекція пшениці м`якої і тритикале озимих на Носівській селекційно – дослідній станції: методичні аспекти наукової роботи та вагомі здобутки: монографія / В.І.Москалець, Т.З.Москалець, В.В.Москалець, О.І.Буняк; за ред. В.В.Москальця. – Ніжин: Видавець Лисенко М.М., 2023. – 432 с.

   Книга присвячується Носівській селекційно – дослідній станції Миронівського інституту пшениці ім. В.М.Ремесла НААН України, багато чисельний науковий, лабораторно –технічний і допоміжний персонал якої та небайдужі селекціонери – аматори за понад 30-ти літній період внесли свою нелегку працю в формування селекційного матеріалу пшениці мякої озимої і тритикале озимого, який є вагомим доробком для наступних наукових поколінь.

   Дана монографія є документальним підтвердженням титанічної, подвижницької праці селекціонера Віталія Івановича Москальця, який понад 40 років присвятив створенню сортів пшениці м`якої озимої та тритикале озимого на Носівській селекційно – дослідній станції. Справу всього життя батька достойно продовжують його син Валентин Віталійович та невістка Тетяна Захарівна – доктори наук.

Детально про монографію читайте в розділі Ресурси бібліотеки.Нові надходження Подароване видання про методичні аспекти наукової роботи та вагомі здобутки на Носівській селекційно – дослідній станції

Наукова бібліотека дуже вдячна всім авторам і дарувальникам за актуальні, необхідні видання.                               Всі подарункові надходження після науково – технічної обробки займуть належне місце в бібліотечному фонді галузевого відділу Агробіотехнологічного факультету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *