Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра

Із давніх-давен, усі православні християни 14 жовтня відзначають день Покрови Пресвятої Богородиці.
Козаки вважали її своєю покровителькою, і була Матір Божа для них символом мужності, честі та оберегом народних традицій. То ж не дарма цього дня ми святкуємо і День захисника України – воїнів, в серці яких живе дух наших славних прадідів – запорозьких козаків.
Ми, українці, можемо пишатися тим, що наша держава ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала і захищатиме себе від від ласих на чуже добро близьких і далеких сусідів.
Хочеться подякувати, і низько вклонитися нашим героям, які щоденно, ризикуючи своїм життям, захищають нашу країну від ворога. Побажати їм Божої благодаті і чудесного заступництва Пресвятої Богородиці. 
У галузевому відділі № 1 наукової бібліотеки центрального корпусу організована книжково-ілюстрована виставка «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра», яка присвячена Дню українського козацтва та захисника України.
Для тих, хто не байдужий до вікової історії України та вивчає  її військові традиції, зокрема козацької доби, бібліотекарі відділу можуть запропонувати для ознайомлення   низку цікавих, і навіть унікальних книг та матеріалів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *