21 жовтня – Міжнародний день академічної доброчесності

Цьогоріч Україна вперше долучилася до святкування Міжнародного дня академічної доброчесності.
Проект сприяння академічній доброчесності стартував в Україні на початку 2016 року за ініціативи Американської ради з міжнародної освіти в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та профільним парламентським комітетом і  спрямований на якісну зміну ціннісних підходів та орієнтирів у вищій освіті. Його метою є донести до університетської спільноти значення академічної доброчесності і наслідки недотримання її постулатів.
На даному етапі розвитку нашої країни академічна чесність не данина моді, а життєва необхідність. Головним є прагнення до формування вміння чесно та відповідально працювати з інформацією, культивування у молодої людини поваги до інтелектуальної власності та авторських прав.

Роль Білоцерківського національного аграрного університету у вихованні поваги до закону і віри у власні можливості, як і кожного українського вишу, є визначальною. Саме тут зростає нове покоління національної еліти, яка через декілька років буде приймати основні рішення. Саме від неї буде залежати те, які відносини будуть складатися в економіці, бізнесі та соціальній сфері. Якщо ми маємо за мету створити правове суспільство на зразок європейських та північноамериканських країн – наші молоді фахівці повинні оволодіти не тільки професійними компетенціями, але й суворо дотримуватися законів, що існують.
Наукова бібліотека долучилася до забезпечення академічної культури в університеті і розповсюджує та популяризує серед академічної спільноти університету правила та чесноти академічної доброчесності та спонукає дотримуватися їх.
Бібліотекою запланований цикл інформаційних заходів по забезпеченню культури академічної доброчесності. Однією складовою цього циклу є інформаційно-консультативна година «Як не плагіатити під час написання наукової роботи» на допомогу молодим науковцям.
Одноімена презентація в якій представлені варіанти можливого плагіату, посилання на сайти для самоперевірки, правила опису і цитування наукових джерел розміщена в Інституційному репозитарії, що дає змогу всім користувачам наукової бібліотеки ознайомитися з нею та використовувати в своїй роботі.

Презентація : Як не плагіатити в науковій роботі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *