Наукова бібліотека отримала нове актуальне видання

Лише із середини 2000-их років було започатковано розробку і впровадження сучасних інституційних механізмів розвитку сільського сектору. Із-за відмирання галузевого підходу щодо підтримки села, як основи функціонування сільського господарства, постала проблема пошуку сучасних інституційних механізмів розвитку сільських територій.

Білоцерківський національний аграрний університет  в 2018 році розпочав наукові дослідження  за темою «Потенціал сільського сектора Київської області та ефективність його використання». Науковці на основі узагальнення передового світового та європейського досвіту досить активно проводили пошук ефективної моделі управління розвитком сільських територій, або ж, у ширшому значенні, аграрним сектором економіки чи сільським сектором суспільства. Результатом плідної роботи  стала монографія «Сільський сектор Київської області в умовах суспільних трансформацій».

Авторський колектив монографії у складі: академіка НААН, доктора  економічних наук, ректора  А.С.Даниленка (керівник),  доктора економічних наук, професора, проректора з науки та інноваційної діяльності О.М.Варченко,   доктора економічних наук, професора, керівника Інституту економіки і бізнесу Д.Ф.Крисанова, доктора економічних наук, завідуючої кафедри  Ю.С.Гринчук, асистента В.Ю.Гринчука, аспіранта кафедри Д.М.Утеченко, кандидатів економічних наук, доцентів І.В.Артімонової, І.О.Герасименко, О.О.Драган, кандидата економічних наук, асистента К.В.Ткаченко системно підійшов  до вивчення, узагальнення та адаптації до вітчизняних реалій і часткової імплантації позитивного практичного досвіду, набутого в європейських країнах, які проводили відповідну підготовку до вступу в ЄС, теоретично обґрунтували нові підходи до розвитку сільського сектору в Україні на прикладі Київської області.
Цінність видання в актуальності та новизні  тем, висвітлених в 4-х розділах: Концептуальні засади розвитку сектора регіону,  Розвиток сільського сектора пристоличної області, Сільський сектор пристоличної  області в умовах реформування системи адміністративно-територіального устрою, Перспективи розвитку сільського сектора при столичної області й аграрної науки в умовах підвищення суспільної турбулентності.

Сільський сектор Київської області в умовах суспільних трансформацій: колективна монографія / А.С. Даниленко, О.М. Варченко, Д.Ф. Крисанов, Ю.С.Гринчук, В.Ю. Гринчук, Д.М. Утеченко, І.В. Артімонова, І.О. Герасименко, О.О. Драган, К.В. Ткаченко. – Біла Церква: БНАУ, 2020. – 306 с.

Монографія  стане практичним помічником   організаторам, управлінцям, економістам, що працюють у виробничих і соціальних структурах та органах управління сільським сектором, науковим  працівникам, викладачам, аспірантам  і студентам  вищих навчальних закладів аграрної освіти III-IV рівня акредитації.

Співавтор монографії  Ольга Миронівна Варченко нещодавно на зустрічі з працівниками  книгозбірні передала значну кількість примірників цього видання. Це чудовий вклад в поповнення фонду бібліотеки для книгозабезпеченності   дисциплін, які викладаються на економічному факультеті університету.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *