Благородна справа — дарування книг бібліотеці, поповнення та збагачення її фондів

Давньоримський політичний діяч, видатний оратор, філософ та літератор Марк Цицерон писав: «Будинок в якому немає книг подібний до тіла, в якому немає душі». Університетська бібліотека – це велика неосяжна душа яка постійно підживлюється новими надходженнями, чимало з яких наданих дарувальниками.
Дарувати книги бібліотеці — гарна традиція, яка існує в Білоцерківському НАУ, як прояв доброчинності, безкорисної щедрості та доброї волі дарувальників, кількість яких не зменшилася навіть в ковідно-карантинний2020 – ий рік.
Книга – один із найцінніших винаходів людства, що дає нам знання про те, як вирощувати рослини і зводити будинки, лікувати тварин і приборкувати ріки і багато іншого. Без неї не можна жити, як без повітря, води та хліба. Тож кожна нова книга у бібліотеці — це завжди радісна подія, яка приносить задоволення і користувачам, і бібліотекарям.
В Міжнародний день дарування книг, започаткованого 14 лютого 2012 року американкою Еммі Бродмур, наукова бібліотека зазвичай представляє подаровані видання та знайомить своїх користувачів з дарувальниками.

За 2020 рік вагомий внесок в формування фонду дарчими виданнями внесли керівники університету:
Даниленко Анатолій Степанович, ректор, академік НААН, доктор економічних наук,
Шуст Олена Анатоліївна, в. о. ректора БНАУ доктор економічних наук, професор,
Варченко Ольга Миронівна, проректор з науки та інноваційної діяльності, доктор економічних наук, професор,
Борщовецька Валентина Дмитрівна, декан ФПЛ, радник ректора з питань навчально-методичної та виховної роботи, кандидат педагогічних наук.
Прекрасну традицію дарувати бібліотеці книги продовжили науково-педагогічні працівники:
Антіпов Анатолій Анатолійович, Букалова Наталія Володимирівна, Вихор Микола Васильович, Власенко Світлана Анатоліївна, Гринчук Юлія Сергіївна, Зубченко Вікторія Володимирівна, Карпук Леся Михайлівна, Коваль Надія Володимирівна, Марченко Алла Борисівна, Павліченко Андрій Андрійович, Примак Іван Дмитрович, Сенчук Микола Миколайович, Ткаченко Ольга Василівна, Фесенко Василь Федорович, Царенко Тарас Михайлович, Цехмістренко Світлана Іванівна.
Усі подаровані книги якісні та актуальні, містять у собі передовий досвід науки та освіти і користуються попитом серед читачів.
Приємними і корисними стали видання, які передала до бібліотеки старший лаборант музею БНАУ – Поліщук Олена Володимирівна.

Активно поповненням фондів бібліотеки займаються факультети та кафедри, зокрема в 2020 році – Факультет права та лінгвістики (декан Борщовецька В. Д.),
Кафедра менеджменту (зав кафедри Гринчук Ю. С.),
Кафедра землеробства (зав кафедри Примак І. Д.),
Кафедра обліку і оподаткування (зав кафедри Свиноус І. В.),
Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності (зав кафедри Сатир Л. М.).
У вересні фонд наукової бібліотеки поповнився дуже цінним даром від Національного музею Голодомору-геноциду, який в рамках проєкту«Боротьба за свідомість» передав значну кількість видань.
Завдяки щедрості та небайдужості Бондара Анатолія Володимировича, краєзнавця, Величко Валентина Вікторовича, кандидата економічних наук, доцента НАОМА, Кучеренко Діани Григорівни, викладача, доцента НАОМА, Петрика Юрія Федоровича, начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, Різника Сергія Борисовича, археолога, історика, краєзнавця, Рожкова Артура Олександровича, професора ХНАУ ім. В.В. Докучаєва, Шатунова Віктора Антоновича, культуролога, голови громадської організації «Центр мистецтв та духовної культури «Образ» наш бібліотечний фонд збагатився цінними книгами. Кожне подароване видання, унікальне, безцінне тим, що аналогічних документів у фондах бібліотеки не було та усі отримані книги сприяють навчально- виховному процесу в університеті.
Ми щиро і безмежно вдячні всім дарувальникам за книги, за щедрість, увагу і прихильність до бібліотеки. Дякуємо авторам книг, які знайшли час і бажання поділитися часткою свого інтелекту.Отримані примірники посіли почесне місце на книжкових полицях бібліотеки і вже знайшли свого читача.

Вся подарована література долучена до основного фонду наукової бібліотеки та фонду видань НПП БНАУ і внесена в Електронний каталог http://ek.btsau.edu.ua/ . З частиною подарованих книг можна познайомитися ТУТ.

Запрошуємо всіх працівників університету, науковців, професорів, доцентів та студентство, бувших випускників, благодійників долучитися до доброчинної справи – дарування книг, адже добрі справи завжди повертаються добром! Сподіваємося що у 2021 році у нас буде набагато більше дарувальників книг та меценатів. Будемо вдячні за подарунки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *