Нові книги, які допоможуть політикам, науковцям та всім свідомим українцям розкрити злочини комуністичного тоталітарного режиму

До наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ в черговий раз від Національної асоціації дослідників Голодомору – геноциду українців в рамках проекту «Боротьба за свідомість» надійшли нові книги.

Геноцид українців 1932-1933 рр. за матеріалами досудових розслідувань / авт.-упоряд.: О. Петришин, М. Герасименко, О. Стасюк ; Ін-т української археології та джерелознавства ім. М. С. Грушевського, Ін-т укр. мови, Нац. музей Голодомору-геноциду, Ін-т дослідження Голодомору, Служба безпеки України. 2-ге вид., доп. Київ : Вид-во Марка Мельника, 2022. 660 с.

У другому виданні наукового збірника друкуються укази, розпорядження Президентів України та закони України щодо вшанування пам’яті українців, знищених у роки Голодомору – геноциду, та засудження і заборони тоталітарного режиму. Основу джерельної бази видання формує вибірка з матеріалів архівної кримінальної справи №475, яка складається із 331 тому та зберігається в архіві Київського апеляційного суду.

Видання розраховане на науковців, слідчих, криміналістів, судових експертів, викладачів, учителів, студентів і всіх, хто цікавиться історією України ХХ ст.

Стасюк Олеся. Становлення, формування, діяльність тоталітарної інституції уповноважених в УСРР в роки Голодомору-геноциду : монографія. Переяслав : Вид-ць Я. М. Домбровська, 2021. 356 с.

Монографія розкриває процес становлення та функціонування інституту уповноважених на основі аналізу історичного матеріалу.

Ототожнення структурної інституції  «інститут уповноважених» з організаторами Голодомору – геноциду набуває в монографії нового бачення соціальної стратифікації радянського суспільства. Комуністичний тоталітарний режим, застосовуючи хлібозаготівлі як головний інструмент геноциду, здійснював його через функціональний інститут уповноважених. Карально – репресивні методи хлібозаготівель, насаджувані уповноваженими в українських селах і районах, розкривають суть геноциду українців.

Монографія розрахована на істориків, дослідників, краєзнавців, студентів та аспірантів з гуманітарних спеціальностей.

Геноцид української нації 1932-1933/2022: свідчення / упоряд. Олеся Стасюк ; Нац. акад. прав. Наук України, Міжнар. асоціація дослідників Голодомору-геноциду та ін. 2-ге вид., доп. Київ ; Харків : Право, 2023. 352 с.

У виданні другому, доповненому опубліковано свідчення очевидців Голодомору – геноциду 1932 – 1933 років, вчиненого комуністичним тоталітарним режимом, із матеріалів кримінальної справи і матеріалів кримінального провадження та свідчення очевидців геноциду українців, вчиненого путінським рашистським режимом у 2022 році. Також публікуються документи, що підтверджують злочини російських режимів проти української нації та української держави.

Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо : матеріали міжнар. форуму (Київ, 7 верес. 2021 р.). Пам’яті жертв Голодомору-геноциду українців 1932–1933 рр., до 100-х роковин масового штучного голодомору 1921–1923 рр., 75-х роковин масового штучного голоду 1946–1947 рр. / редкол.: О. Стасюк, В. Сергійчук, В. Малько. Харків : Право, 2021. 240 с.

Видання містить виступи учасників Міжнародного форуму «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо», наукові доповіді та резолюцію заходу.

Сергійчук Володимир.Що дала Україна світові. 3-тє вид., доп. Вишгород: ПП Сергійчук М. І., 2015. 516 с.

У пропонованій книзі вперше комплексно оцінено внесок видатних українців у розвиток світової науки, техніки, освіти і культури.

По книзі науковою бібліотекою створений Буктрейлер «Що дала Україна світові»

Лозинський Аскольд. Моє бачення. Вишгород: ПП Сергійчук М. І., 2015. 268 с.

У книзі відомого громадського діяча Аскольда Лозинського зібрані відгуки на гарячі політичні події протягом трьох років: від 2013 – передня Революції гідності до 2015 року.

Розрахована на масового читача.

Сергійчук Володимир. Соборна пам’ять України : календар-альманах 2023. Вишгород : ПП Сергійчук М. І., 2022. 288 с.

У пропонованому календарі – альманасі наводяться найзнаменніші події української історії та згадуються найвизначніші постаті нашого народу, яких ушановуємо в 2023 році.

Розрахований на широке коло читачів.

Сергійчук Володимир. Симон Петлюра і єврейство. Київ : ПП Сергійчук М. І., 2006. 152 с.

Тривалий час нашого уярмлення чужинцями ми не мали можливості відстоювати перед світом свою правду. Користуючись нашою бездержавністю, за нас писали нашу історію, діяльність провідників національно – визвольної боротьби за незалежність України оцінювали її вороги. Зокрема, й досі противники української державності продовжують знеславлювати одного з найбільших державників нашого народу – Голову Директорії та Головного Отамана військ УНР Симона Петлюру, звинувачуючи його в єврейських погромах у 1919 – 1920 роках.

На основі великої кількості невідомих досі архівних матеріалів автор відкидає ці наклепи, стверджуючи документально, що Симон Петлюра був насправді єврейства у важкі для нього часи.Праця розрахована на всіх, хто цікавиться постаттю Симона Петлюри та українсько – єврейськими відносинами.

Сергійчук Богдан, Сергійчук Володимир. На межі двох світів. Українсько – турецькі відносини в середині XVI – на початку XXI ст. Київ: ПП Сергійчук М.І., 2011. 320 с.

У книзі аналізується перебіг українсько – турецьких відносин з середини XVI століття, коли засновник Запоріжської Січі на Хортиці  князь Дмитро Вишневецький здійснив перший візит до Османської Порти. Наводяться також факти численних контактів між Україною і Туреччиною на міждержавному рівні у добу козацтва, УНР і новітньої української державності.

Розрахована на широке коло читачів, які цікавляться українсько – турецькими відносинами.

Сергійчук Володимир. Український Крим. Київ : ПП Сергійчук М. І., 2016. 362 с.

У книзі із залученням великого документального матеріалу розповідається про спільну історичнк долю Криму й України.

Зокрема, звертається увага на українську більшість півострова в період Кримського ханства, на включення Криму до українського народногосподарського організму вже з кінця XVIII ст.., детально аналізується перебіг подій, пов’язаних з процесом об’єднання Криму з Україною в 1918 і передання півострова УРСР у 1954 році.

Розрахована на студентів, викладачів, усіх, хто цікавиться історією України. 

Білоцерківський національний аграрний університет висловлює подяку Національній асоціації дослідників Голодомору-геноциду українців (Голова д.і.н. Олеся Стасюк) за безоплатно передані нашому університету цінні видання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *