Заняття з «Основ інформаційної культури» на біолого-технологічному факультеті

В функції своєї діяльності наукова бібліотека включає заняття з своїми користувачами по основах інформаційної культури, які проводить щороку.

Мета таких занять – сформувати у студентів цілісне уявлення про систему бібліотечно-інформаційних ресурсів та сервісів, спрямованих на підтримку навчальної, дослідницької та творчої діяльності.

Цього навчального року заняття з інформаційної культури розпочалися на біолого – технологічному факультеті для студентів І-ІІ курсів бакалаврського рівня освіти.

Працівниками наукової бібліотеки були презентовані матеріали до теми “Бібліотечні ресурси в інформаційному забезпеченні навчального процесу бакалаврів”.

Слухачі отримали вичерпну інформацію про можливості, які відкриває для них наукова бібліотека університету. Насамперед, їх ознайомили з структурою бібліотеки; послугами, які вона надає своїм користувачам та можливостями їх отримання, як в стінах книгозбірні, так і віддалено; а головне – з бібліотечними ресурсами і правилами користування ними.

Надія Володимирівна Бабенко та Гурська Юлія Миколаївна, завідуючі галузевими відділами бібліотеки презентували інформаційні ресурси університетської книгозбірні – традиційні(друковані) та електронні. Зрозуміло, що жвавий інтерес у сучасних студентів викликали електронні інформаційні ресурси, зокрема електронний каталог, Інституційний репозитарій БНАУ, ліцензовані електронні бази, до яких університет має доступ та електронні бази даних вільного доступу. Також студентів було ознайомлено з матеріалами Інформаційного центру Європейського Союзу та його електронною бібліотекою.

Водночас студенти мали можливість ознайомитися з фаховою періодикою за спеціальністю на представленій виставці.

Інформування відбувалося у формі діалогу – візуальну презентацію було подано в режимі обговорення.

З матеріалами презентації можна ознайомитися на сайті наукової бібліотеки: “Бібліотечні ресурси в інформаційному забезпеченні навчання бакалаврів І-ІІ курсів”.

Приємно, що до співпраці з бібліотекою у проведенні занять з інформаційної культури разом зі своїми студентами долучилися викладачі факультету, куратори груп. Особлива вдячність деканату факультету за організацію зустрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *