Для заняття бджільництвом в фондах наукової бібліотеки книжкове поповнення

Місцеві бджолярі з початком осені – відразу після закінчення основного медозбору, починають процедуру підготовки бджіл до зимівлі і формування гнізда. Невдала підготовка до зимівлі може спровокувати такі неприємності, як загибель матки або всієї родини, дефіцит корму, слабкість робочих особин, розвиток хвороб.

Організація якісної зимівлі дозволить позбавити пасічника від будь-яких турбот на пасіці в холодну пору року. Тож з’являється необхідність для аналізу річної роботи та читання спеціальної літератури.

В фондах наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ є достатньо фахової літератури, в тому числі і періодичних видань з бджільництва. Нещодавно відбулося поповнення цього відділу літературою із власної бібліотеки відомого в місті Біла Церква – Григорія Анатолійовича Цехмістренка, яку передала його донька.

Григорій Анатолійович за освітою будівельник, але свою активну діяльність проявив саме в галузі бджільництва. Маючи власну пасіку, любив справу бджільництва і прикріплював її своїм рідним, знайомим, одномістянам. Був головою Білоцерківського районного товариства бджолярів та отримав звання Почесний пасічник України; за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток Київської області, значні здобутки у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня Соборності України нагороджений  орденом «За заслуги» III ступеня; внесений до Золотого фонду міста Біла Церква.

Передану власну бібліотеку Григорія Анатолійовича Цехмістренка переглянули та проаналізували, визначили значимість видань та необхідність їх в бібліотечному фонді університетської книгозбірні фахівці наукової бібліотеки та Микола Владиславович Лозінський, завідуючий кафедрою   генетики, селекції і насінництва сільськогосподарських культур, на якій викладається дисципліна «Основи бджільництва».

Після наукової обробки література буде розприділена по галузевих відділах наукової бібліотеки і всі охочі зможуть її переглянути і взяти для вивчення та використання в роботі по бджільництву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *