Заняття з першокурсниками факультету ветеринарної медицини в рамках «Основ інформаційної культури»

.

.

Нещодавно завідуюча галузевого відділу наукової бібліотеки Анна Олексіївна Бондаренко провела ознайомчу лекцію для декількох груп першокурсників факультету ветеринарної медицини в рамках «Основ інформаційної культури».

Студенти, які стають користувачами наукової бібліотеки були проінформовані про ресурси та сервіси наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ на допомогу навчанню, творчій та дослідницькій діяльності.

.

.

.

Також студенти були ознайомлені з правилами формулювання своїх інформаційних запитів, розкриті можливості використання бібліотечно-інформаційних ресурсів(відкритого і закритого доступу) та сервісів і сучасних методів для пошуку необхідної інформації, її відбору, оцінки, збереження і в результаті використання в процесі навчання і наукових пошуках.

Одночасно з лекцією, студенти в читальній залі бібліотеки факультету ветеринарної медицини мали змогу для практичних занять по формуванню навичок та умінь з:                              

пошуку інформаційних ресурсів за допомогою електронного каталогу: https://ek.btsau.edu.ua/ та використання його функціональних можливостей дистанційно,

роботи з  Інституційним репозитарієм:http://rep.btsau.edu.ua,

доступу до фахових видань БНАУ: https://btsau.edu.ua/uk/content/fahovi-vydannya .

Присутні попрацювали з безкоштовними інтернет-сайтами: Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН України, Національної бібліотеки  України імені В.І. Вернадського, Національної наукової медичної бібліотеки та деякими науковими бібліотеками спільно профільних університетів; познайомились із можливістю пошуку необхідної літератури в базах даних: Google Академія, PubMed, Agora, DOAJ, Veterinary Medicine Electronic Library, ScienceDirect, Springier, Welly.

Зустріч з першокурсниками в бібліотеці відбулася за сприяння Власенко Світлани Анатоліївни, декана факультету та  Миколи Григоровича Ільніцького, завідуючого кафедри анатомії та гістології домашніх тварин ім.П.О.Ковальського в контексті вивчення дисципліни «Вступ в спеціальність».

Здобувачі освіти та їх куратори подякували за цікавий та корисний інформаційний захід, багато з них виявили бажання бути  постійними користувачами бібліотеки.

Бібліотекарі і надалі будуть реалізовувати всі свої можливості, енергію та професіоналізм на користь своїм користувачам, щоб зробити університетську бібліотеку найпривабливішим місцем для молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *