Студенти Екологічного факультету доєдналися до занять з “Основ інформаційної культури”

У читальному залі галузевого відділу №3 наукової бібліотеки БНАУ для студентів 1 курсу спеціальностей “Екологія” і “Водні ресурси та аквакультура” відбулося заняття з “Основ інформаційної культури”.

Захід мав на меті розширення інформаційних можливостей студентів, сприяння їх успішній навчальній діяльності та, в подальшому, науковим пошукам.

Насамперед було висвітлено принципи функціонування наукової бібліотеки Білоцерківського НАУ та правила користування її ресурсами.

Завідувач галузевим відділом №3 Бабенко Н.В. ознайомила студентів з навчально-методичною базою та періодичними виданнями для їхніх спеціальностей та розповіла про інформаційні та технічні засоби, з якими можуть працювати користувачі бібліотеки.

Гурською Ю.М., завідувачем 1-го галузевого відділу бібліотеки були представлені матеріали до теми “Бібліотечні ресурси в інформаційному забезпеченні навчального процесу бакалаврів”.

В ході лекції було розглянуто ключові аспекти інформаційної діяльності бібліотеки на допомогу навчальному процесу студентів, зокрема функціонування електронного каталогу та Інституційного репозитарію, як засобів для дистанційного використання ресурсів бібліотеки. Було наголошено на доступності ряду  повнотекстових баз даних наукової та навчальної інформації на сайті наукової бібліотеки.

Окремим пунктом презентації було виділено інформування здобувачів освіти з діяльністю та матеріалами Інформаційного центру Європейського Союзу, зокрема його електронною бібліотекою, яка містить інформацію з різноманітних галузей знань.

Наукова бібліотека дякує заступнику декана Харчишину Віктору Миколайовичу та викладачу кафедри аквакультури та прикладної гідробіології Олешко Валентині Петрівні за сприяння у розширенні інформаційної грамотності студентів та популяризації роботи бібліотеки як ключового джерела достовірної інформації в навчальному процесі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *