Методичні рекомендації для створення стійких сортів озимої пшениці

Співавтор видання, що недавно вийшло з друку –  Наталія Сергіївна Дубовик, кандидат сільськогосподарських наук, асистент кафедри генетики, селекції і насінництва сільськогосподарських культур передала до бібліотеки Методичні підходи за створення селекційного матеріалу пшениці мякої озимої, стійкого проти Fusarium graminearum Schwabe в умовах центрального Лісостепу України: методичні рекомендації / О.А.Демидов, В.В.Кириленко,  О.В.Гуменюк,  Л.А.Мурашко,  Р.М.Лось, Ю.М.Судденко,  Т.І. Муха,  Б.В.Близнюк,  Н.С.Дубовик . – Київ: Компринт, 2023. – 40 с.

    Озима пшениця – це культура яка займає провідну позицію у рейтингу продуктів харчування у близько 50 країнах світу, серед яких і Україна. З борошна пшениці виготовляють цінний та культовий продукт для українців – хліб, тому народногосподарське значення зернової культури важко недооцінити. Головне завдання сучасної селекції – створення високопродуктивних і стійких сортів пшениці. 

Методичні рекомендації присвячені теоретичному обґрунтуванню та новому розв’язуванню актуального наукового завдання за створення селекційного матеріалу пшениці мякої озимої стійкого до Fusarium graminearum Schwabe в умовах центрального Лісостепу України.

   Наукові методичні рекомендації, які змістовно складаються з Вступу, 7 Розділів, Висновків та Списку використаних джерел, адресовані науковцям, аспірантам, докторантам, викладачам навчальних закладів, студентам ЗВО та фахівцям фахівцям агропромислових підприємств і різних форм власності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *