Відзначення Дня Європи в Білоцерківському НАУ

День Європи в університеті відзначався різноманітністю заходів на всіх факультетах.

Кафедрою Конституційного права та теоретико-правових дисциплін соціально-гуманітарного факультету було проведено науковий диспут «Міжнародні та національні механізми розбудови України» приуроченому Дню Європи.

До заходу були залучені НПП соціально-гуманітарного факультету та здобувачі ОП “Право”, ОП ” Германські мови та літератури (переклад включно)”, ОП “Психологія”.

Захід розпочався з привітального слова д.ю.н. Наталії Бровко, яка наголосила на важливості розбудови України як правової держави та трансформації національної правової системи у відповідності до європейських стандартів.

К.ю.н. Олеся Тимощук звернула увагу на необхідності врахування міжнародного досвіду, що особливо актуально для України в умовах сьогодення.

Віталій Макарчук звернув увагу на європейський досвід державного регулювання забезпечення інформаційної безпеки.

У дискусії взяли активну участь НПП кафедри Світлана Поляруш-Сафроненко, Микола Терещук, Олександр Росавіцький, колеги з суміжних кафедр Світлана Сімакова, Анна Пахомова, Інна Малишко та інші.

Було висвітлено проблемні питання побудови правової держави в Україні у світлі євроінтеграційних процесів, розбудова громадянського суспільства в Україні європейського зразка, особливості та шляхи розбудови України в процесі євроінтеграції

У дискусії взяли активну участь здобувачі Дарина Богданевич, Вероніка Поночовна, Євген Шараєвський, Софія Старікова, Єлизавета Коломоєць, Ольга Лагода. Вони висвітлили свою позицію, що викликало зацікавленість серед присутніх.

Гуртківці “Лінгвіст” разом із керівником Михайленко О.О. та проектним менеджером бюро перекладів “Адмірал”, роботодавцем Юлією Давидовою прийняли участь у міждисциплінарному круглому столі до дня Європи “Євроінтеграційні процеси в Україні: сучасний стан та перспективи”

І на закінчення відзначення Дня Європи на соціально – гуманітарному факультеті був проведений брейн-ринг між здобувачами освіти бакалаврського рівня.

Ведучими заходу Терещуком Миколою Миколайовичем та Макарчуком Віталієм Володимировичем була задана велика кількість цікавих питань стосовно Європейського Союзу.

Перемогу здобула команда другого курсу ОП «Право». Загалом здобувачі показали високий рівень ерудиції та кмітливості.

Кафедра публічного управління, адміністрування та міжнародної економіки БНАУ спільно з Інформаційним центром Європейського союзу, Ресурсним центром сталого місцевого розвитку БНАУ провели навчальний воркшоп для здобувачів ОП “Публічне управління та адміністрування” присвячений Дню Європи в Україні. Під час заходу обговорили історію створення та розвитку ЄС, проєвропейський курс вітчизняної політики та перспективи вступу України в ЄС. Студенти успішно пройшли вікторину “Цікаві факти про Європу”. Переможці отримали призи.

Детальніше про цей захід в попередніх новинах ІЦЄС.

Для студентів Економічного факультету БНАУ, а також частини адміністрації та викладацького складу чинна посолка європейської молоді в Україні Баліцька Наталія провела захід в рамках проекту Представництва ЄС в Україні “Разом ми – Європа”. Молода посолка розповіла про ЄС, історію Дня Європи, співпрацю ЄС з Україною та можливості, які ЄС створює для молоді.

А також провела Кахут – квіз, переможницею якого стала магістрантка ОП “Публічне управління та адміністрування” Економічного факультету БНАУ Ткаченко Вікторія і отримала невеличний подарунок від ініціативи “Посли європейської молоді в Україні”.

При підготовці та проведенні заходів до Дня Європи використовувалася література, представлена на документально – книжковій виставці «Євроінтеграція України – шлях до демократії», яка була організована в Інформаційному центрі ЄС. На виставці була представлена література із фонду бібліотеки, придбана за кошти університету та Інформцентру, яка надходить від Представництва ЄС в Україні (Київ) і Європейської Комісії (Брюссель).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *