Дисертації, захищені в БНАУ

  Електронна бібліотека авторефератів дисертацій (Ресурси Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського)    Повні тексти авторефератів дисертацій, захищених в Україні з 1998 р.
  Academic Archive On-line (DiVA)    Вільний доступ до повних текстів дисертацій, захищених в університетах Скандинавських країн. Доступ організований в рамках проекту Digital Scientific Archive (DiVA).  
  Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes     Доступ до повних текстів докторських дисертацій з понад 40 університетів різних країн.
  Deutschen National Bibliothek     Спільний проект університетів Німеччини з координаційним центром у Національній бібліотеці Німеччини, в рамках якого надається вільний доступ до повних текстів дисертацій, захищених в Німеччині з 1997 р.  
  E-thesis – Electronic publications at University of Helsinki    Вільний доступ до електронних версій повних текстів кандидатських і докторських дисертацій Гельсінського університету, які вже захищені чи готуються до захисту.  
  Tesis Doctorales en Red (TDR)    Вільний доступ до повних текстів докторських дисертацій, захищених в університетах Іспанії.  
  Theses Canada    Вільний доступ до бібліографічних описів авторефератів дисертацій та дисертацій починаючи з 1950-х років з університетів і коледжів Канади. Частина повних текстів дисертацій за 1998-2002 років представлена у вільному доступі.  
  Wageningen Dissertation Abstracts    Вільний доступ до національної бази даних електронних дисертацій Вагенінгенcкого університету (Нідерланди). Представлені дисертації та автореферати дисертацій починаючи з 1918 р.